מה עושים עם וירוס בבטן? - כל המידע שאתם צריכים

 
יש לכם חום הקאות ושלשולים? זו כנראה לא הפתיחה הכי סימפטית לכתבה, אבל יתכן ויש לכם וירוס בקיבה.
במקרים של וירוס בקיבה סימפטומים כמו אלו שהוזכרו קודם הינם שכיחים למדי. כאשר יש בבטן וירוס בחילות גם הן תופעה אפשרית. אז מה עושים?
אם יש לכם וירוס בקיבה טיפול אפשרי הוא כזה המבוסס על תרופות אך אנו ממליצים לנסות קודם לטפל ברפואה טבעית.
 
מהו וירוס בטן?
שמענו כבר אנשים הקוראים לתופעה וירוס בטן או שפעת בטן, אך מדובר, בדרך כלל בדלקת של רירית הבטן או בוירוס שמתקיים בבטן. המונח הרפואי הרשמי לתופעה הוא – גסטרואנטריטיס. וירוס בקיבה יכול להופיע אצל כל אחד מאיתנו וזה עלול לקרות בכל גיל. בעלי מערכת חיסונית חלשה עלולים לפתח בעקבותיו סיבוכים.
ברוב המקרים לא מדובר בוירוס חזק במיוחד והוא נעלם כמו שבא – מעצמו וללא צורך בטיפול כזה או אחר. במקרים חמורים יתכנו בעיות בריאותיות יותר מטרידות.
 
איך יודעים אם יש וירוס בבטן?
במקרה של וירוס בטן תסמינים אפשריים הם: כאבי בטן, בחילות, הקאות, שלשולים, חום (נמוך בדרך כלל), צמרמורות וכאבי שרירים. כל התופעות הללו עשויות להופיע כ-12 שעות לאחר שנחשפתם לנגיף ומשך התופעות יכול לנוע בטווח שבין יום אחד ועד שבועיים בקירוב. הדלקת הזו מאד מדבקת ולכן יש להיזהר מהדבקה. הדרך בה נדבקים בוירוס הבטן היא על ידי נגיעה במשטח מזוהם בוירוס (שמקורו לרוב בצואה או קיא) ואז נגיעה בפנים או אף עיכול של מזון או משקה מזוהמים – כתוצאה מאי רחיצת ידיים של מי שהכין אותם.
אם נדבקתם ויש לכם בבטן וירוס כאבי בטן יכולים להיות הסימן הראשון.
 
מה יכול לגרום לוירוס בבטן?
ברוב המקרים וירוס בבטן נגרם כתוצאה מזיהומים נגיפיים, טפיליים או חיידקיים. הזיהומים הללו מדבקים ועלולים להיגרם ממגע עם אדם אחר חולה או עם פריט כלשהו שאדם חולה בא עמו במגע. גם צריכת מזון או משקה שמזוהמים עלולה לגרום לוירוס בבטן. זו הסיבה שמקרים רבים של הידבקות מתרחשים דווקא בחוץ לארץ, במיוחד בעת טיול במדינות לא מפותחות.
מבין כל הגורמים לגסטרואנטריטיס, השכיח ביותר הוא נוירו-וירוס. כמעט כל מקרה של דלקת בקיבה או במעיים יהיה קשור בזיהום של נגיף ממשפחה זו. מרבית ההתפרצויות שאנו שומעים עליהן שקרו בריכוזים צפופי אוכלוסיה (כמו דיור-מוגן או אניות קרוזים) נגרמו על ידי נוירו-וירוס. החדשות הטובות הן שהמחלה במקרים אלו נמשכת, לרוב, כמה ימים בודדים.
אצל ילדים, וירוס הרוטה הוא הגורם הנפוץ ביותר לגסטרואנטריטיס ואצלם התסמינים יכולים להיות קשים מאד ולהימשך אפילו עד שבוע. החל משנת 2006 קיימים חיסונים לנגיף זה ואלו הביאו להפחתה משמעותית בשכיחות של המחלה ובייחוד של ילדים המוצאים עצמם מאושפזים בעקבותיה.
 
איך אפשר להימנע מוירוס בבטן?
אם יש לכם ילדים קטנים, מומלץ לחסנם בהתאם. באופן כללי חשוב תמיד להקפיד על שטיפת ידיים. אם אתם כבר חולים, שטיפת ידיים תסייע במניעת ההתפשטות של המחלה לשאר הסובבים אתכם. אם מדובר בילד קטן חולה, חשוב מאד לשטוף את הידיים לאחר כל החלפת חיתול שלו.
מומלץ לנקות משטחים במטבח עם חומר מחטא ובמיוחד נכון הדבר כאשר מדובר בהכנת מזון המכיל בשר נא או ביצים. בכלל – העדיפו להימנע מאכילת מזונות שאינם מבושלים עד תום, בייחוד בשרים ומאכלי ים למיניהם או ביצים.
אם אתם בחוץ לארץ וחוששים – הקפידו לשתות מים מבקבוק סגור ואל תוסיפו קרח.
 
לנו יש מגוון מוצרים שיקלו על כל מיני בעיות במערכת העיכול – תוכלו לראותם על ידי הקלקה כאן.
 
בישראל מוציאים כל שנה כמיליארד ש״ח על ויטמינים ומינרלים. מותג V-Care מביא בשורה חברתית בתחום הבריאות ושואף לסייע למשפחות ישראליות רבות לחסוך – והרבה. מוצרי החברה, כולם, מיוצרים תחת פיקוח של משרד הבריאות ב״מעבדות צמחי מרפא״ שהם מגדולי היצרנים בארץ וספקים של קופות החולים.
כל מוצרינו מרוכזים עבורכם כאן באתר שלנו ומסווגים לפי מצבכם הבריאותי והבחירות התזונתיות שלכם.
תקוותנו היא להעניק לכם חוויית רכישה פשוטה, ידידותית ונגישה המורכבת מן המוצרים המותאמים לכם ואשר הוכחו מחקרית.
צוות V-Care כאן עבורכם וישמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה או פניה. שיהיה לכם לבריאות!
x

#{title}

#{text}

#{price}