למה תמיד מדברים על החומצה הפולית כשמדברים על הריון?
חושבת על הריון? מצוין! המלצות רופאי הנשים, משרד הבריאות וכל חוקר אחר בתחום הן נטילת החומצה הפולית לפחות שלושה חודשים לפני הכניסה להריון. בנוסף, המלצה נוספת היא לקחת את החומצה הפולית לכל אורך תקופת הפריון שלנו.
למידע נוסף נרחב אודות חומצה פולית >>
אז מה זו החומצה הפולית ולמה היא משמשת?
החומצה הפולית נחשבת לאחד מסוגי הויטמין B. היא תורמת לתפקודים רבים בגופנו: היא האחראית ליצירת DNA והתבטאות הגנים, תורמת לחילוף חומרים של חומצות אמינו, תורמת למניעה של מחלות לב, מניעה של אנמיה במהלך ההריון, הפלות ומומים מולדים.
אם אני לא חושבת על הריון, אני עדיין צריכה לקחת את החומצה הפולית?
כן! מומים מולדים של המוח ועמוד השדרה יכולים להתפתח גם בשלבים מאוד מוקדמים של ההריון. לפעמים אפילו עוד לפני שהאישה מגלה בכלל שהיא בהריון. מכיוון שהרבה מההריונות הם לא מתוכננים, ההמלצה היא לקחת את החומצה הפולית בכל תקופת הפריון.
באילו מזונות ניתן למצוא את החומצה הפולית?
גוף האדם אינו מסוגל לייצר חומצה פולית ועליו לקבלה ממקורות תזונתיים בלבד .
בעלים ירוקים נוכל למצוא כמות גדולה של חומצה פולית. כמו כן, ניתן למצוא את החומצה הפולית גם בדגנים, בסוגי לחם מועשרים ובאורז.
האם אפשר לקבל מספיק חומצה פולית מהאוכל בלבד?
כנראה שלא. גם אם אנחנו אוכלים תזונה בריאה, מאוזנת היטב, אנחנו לא יכולים לקבל את כל החומרים המזינים אותנו. במחקר שנעשה בארצות הברית, נמצא שרוב הנשים שאוכלות מזונות מועשרים בחומצה פולית עדיין לא מקבלות את כל מה שהן צריכות. לכן חשוב לקחת תוסף של חומצה פולית מדי יום.
לקריאה נוספת
מתי הכי נכון לקחת את החומצה הפולית?
זה נכון שאנחנו אוהבות להאשים את ההיריון בשכחה שלנו, אבל בינינו, מי באמת זוכרת מתי לקחת. לכן, מומלץ פשוט לקחת את החומצה הפולית באותו זמן בכל יום. לדוגמא: לאחר הצחצוח שיניים, אחרי הארוחת בוקר או הערב או אפילו בעזרת תזכורת בטלפון.
אוקיי, ילדתי ואני מניקה. אפשר להפסיק עכשיו?
ממש לא. רופאים רבים ממליצים לאמהות מניקות להמשיך לקחת את החומצה הפולית גם בהנקה. כך, את יכולה להיות בטוחה שאת מקבלת את החומרים המזינים החשובים ביותר כדי לעזור לגוף להישאר בריא ולייצר שפע של חלב באיכות גבוהה עבור התינוק שלך.
מה המינון היומי המומלץ?
לפי משרד הבריאות המינון הוא קפסולה אחת של 400 מק"ג ליום לשני המינים ואף לנשים בגילאי הפוריות.
במידה ואת נוטלת תוסף נוסף המכיל את החומצה הפולית, אין צורך ליטול אותה בנוסף. עם זאת, אין כל חשש או סכנה במינון גבוה יותר.
לקריאה נוספת