הגעת לעשור החמישי ואתה לא מכיר את הצמח כורכומין? כדאי לקרוא
רובנו נכיר את הכורכומין בשמו הכורכום התבלין הצהוב הזה שלא יורד לנו מהשיש!! אך מה שרובנו לא יודעים, זה שבכורכום קיים חומר פעיל הנקרא כורכומין. חוקרים רבים אשר חקרו רבות את צמח הכורכום, מצאו כי החומר הפעיל בו- הכורכומין, הוא בעל תכונות אנטי- דלקתיות, נוגדות חימצון ואפילו נוגדות תאים סרטניים.
לכורכום יש היסטוריה רפואית רחבה, בעיקר ברחבי דרום אסיה שם הוא נפוץ. ביבשות ההודיות היה נהוג להשתמש בכורכום כתרופה. הוא שומש בעיקר להגלדת פצעים, טיהור דם (ניקוי רעלים) ולטיפול בחוליי קיבה בשיטת הרפואה האיורוודית ההודית. על פי הרפואה הסינית, נעשה שימוש בצמח הכורכום כדי לסייע למערכת העיכול והכבד, להקלה על כאבי מפרקים, וכן להסדיר את הווסת אצל נשים. לפרטים נוספים.
שמו השני הוא "פלא טבעי"- באמת?
הכורכום הוא בין הצמחים הכי נחקרים בעולם ויש כאלו שאפילו מכנים אותו "הפלא הצהוב". מחקרים רבים מראים כי לכורכומין יש פעילות ישירה בעיכוב דלקות שונות ואף בסיוע למניעת סרטן. כמו כן, המחקרים הרבים אשר בוצעו אודות הכורכום מצביעים על השפעתו החיובית לבריאות האדם וסגולותיו כמרפא דלקתיות.
העשור החמישי וכורכומין. מה הקשר?
בעשור החמישי לחיינו רבים מתחילים להתקל בתופעות מחלות ו/או בעיות בריאותיות שלא נתקלנו בהן לפני חלקן נובעות מחוסר האיזון שנוצר במערכת העיכול וחלקן בעקבות הלחצים היומיים כמו בעיות לחץ דם ושלא נתחיל לדבר בכלל על הזדקנות העור.
להלן מספר בעיות שרבים בעשור החמישי לחייהם סובלים, ואיך הכורכומין יכול לסייע:
בעיה ראשונה- הזדקנות העור- כאשר הכבד פועל כשורה הוא מסייע בהזנת העור וכתוצאה מכך תורם לשיפור מראה העור, גמישותו ורענונתו. לצערנו, עם הגיענו לעשור החמישי גם הכבד שלנו לא מתפקד כשהיה בעבר וזאת אחת מהסיבות להזדקנות העור.
פתרון- כורכומין- אומנם לצערנו לא ניתן לעצור את הזמן ואת ההזדקנות אבל כן ניתן להאט במידה את תופעות הלוואי וכאן נכנס לתמונה הכורכומין אשר נמצא כמשמש כנוגד חמצון ובכך עשוי לנטרל את הרדיקליים החופשיים הפוגעים בעור וגורמים להזדקנותו. כתוצאה מכך הכורכומין עשוי להאט את הזדקנות העור.
בעיה שנייה- כולסטרול גבוה- לא רבים מאיתנו מודעים לכך, אבל הכולסטרול הוא אחד ממרכיבי השומן בדם ולו מספר תפקידים חשובים כמו יצירת תאים ועוד. הבעיה מתחילה כאשר ערך הכולסטרול הרע עולה על הכולסטרול הטוב ואז עלולות להיגרם מחלות לב, כלי דם ועד להתקפי לב.
פתרון- כורכומין- עקב פעילותו כנוגד חמצון, מונע הכורכומין את חמצונו של הכולסטרול ושקיעתו על דפנות כלי הדם ובכך הוא מונע טרשת עורקים. כתוצאה מכך, הוא עשוי לסייע גם למניעת מחלות לב וכלי דם. נמצא קשר חיובי בין הכורכומין לשיפור פעולת הכבד וכך הוא עשוי לסייע להפחתת ואיזון הכולסטרול. נמצא כי הוא עשוי למנוע את חמצון הכולסטרול הרע (ה- LDL) וכתוצאה מכך הוא מסייע למניעת הסתיידות עורקים.
האם השימוש בו כתבלין מספיק לנו?
כמו כל מאכל, בזמן הבישול הרכיבים התזונתיים מאבדים חלק ניכר מהתכונות שלהם. למרות שהכורכום עדיין שומר על חלק מתכונות המרפא שלו בזמן הבישול, הוא לא מסוגל לשמור על כולן. כמו כן, בבישול בדרך כלל אין את הכמות הרצויה היומית לגוף. ולכן, מומלץ לקחת את הכורכום כתוסף תזונה על מנת להשלים את החוסרים. בתוסף התזונה יש את כמות הכורכומין הנכונה לגוף. לפרטים נוספים
לסיכום
בעשור החמישי לחיינו אנו מתחילים לחוות שינויים פיזיים ובריאותיים שלא הכרנו לחלוטין לפני, אז קודם כל תשננו לעצמם "תישאר צעיר לנצח" כל עוד נפשנו צעירה שום דבר לא יעמוד בדרכינו. אך, הבעיה היא שחלק מאותם שינויים נובעים מחוסר איזון שנוצר במערכת העיכול ובעקבות הלחצים היומיים וכל אלו הם דברים שעלינו טפל בהם ולא להזניח. ממחקרים רבים אותם הזכרנו בתחילת המאמר ניתן להסיק כי לכורכומין תפקיד ראשי וחשוב בעיכוב תופעות אלה כגון הפחת כולסטרול, לחץ דם גבוה ואף איזון מערכת העיכול. מי יודע אולי ביום מן הימים ייצרו מהכורכומין תרופת פלא שתשאיר את כולנו צעירים.