לענה - הפיתוח החדש שיצא בעקבות הקורונה

תוסף המזון - וירומיזין
 
כלורוקין הינה תרופה למלרייה שעלתה לכותרות לאחרונה בעידן הקורונה. תרופה נוספת וחשובה למלרייה הינה הארטימיזינין, שמראה אף היא פעילות אנטי ויראלית, אנטי סרטנית, ומופקת מצמח סיני בשם לענת אנואה  (Artemisia anua).
בארץ, גדלים מינים אחרים של לענה שמשותפים עם הלענה הסינית בתכונה נוגדת הטפילים שבה, כולל כולרה. תכונה שמיוחסת בעיקר לחומר הפעיל ארטימיזין (Artemisinin).

לענת האנוא הינה מקור לחומר הרטימיזינין –  אותו החומר שנמצא היעיל והמהיר ביותר לטיפול במחלת המלריה. המלריה נוצרת מפרזיט חד תאי בשם פלסמודיום (Plasmodium). החומר התגלה ב1972 ע"י חוקרת סינית, שפיתחה שילוב מסויים -  ACTs – שבמרכזו עומד הארטימיזינין, לתרופה המקובלת היום בעולם כולו לטיפול במלרייה וטפילים. כיום החומר מיוצר גם בהנדסה גנטית. יחודו בפעילותו המהירה וביכולתו לטפל בפרזיט בכל שלבי מחזור החיים שלו.
לתרופה יש גם חסרונות: מחיר גבוה וזמן מחצית חיים נמוך (כלומר – יש לצרוך את התרופה במרווחי שעות קצרים). חסרון נוסף – המלריה מפתחת עמידות לתרופה ולכן מומלץ לשלבו עם חומרים נוספים.
הארטימיזין ושילוביו, הוריד ב –70% את התמותה ממלרייה. החומר גם ממגר שיסטוזומה, הפרזיט השני בהיקפו לאחר מלרייה. החוקרת הסינית טו יויו שעמדה בראש צוות המחקר זכתה בפרס נובל (1915) על פיתוח התרופה שהצילה חיים של מיליוני בני אדם.

ארגון הבריאות העולמי ממליץ על התרופה כקו החזית הראשון לטיפול במחלה שאמורה לחסל את רוב הזיהום הטפילי, ולשלב אחר כך תרופות שהן איטיות יותר אך "עמוקות" יותר ומנקות את הזיהום לגמרי. 

הארטימיזינין מבחינה כימית הינו לקטון סקסויטרפני שאינו מסיס לא במים ולא בשמן. כן מסיס בהקסן. ברפואה הסינית המסורתית הוראות ההכנה הן מיצוי במים קרים. ואכן - החימום פוגע בארטימיזינין. 

ההקשר הויראלי

נבדקו במעבדה מספר תמציות צמחים וביניהם לענת אנוא ונמצאו בעלי פעילות נוגדת לוירוס ה - SARS-CoV (קורונה). בנוסף,  הארטימיזינין נמצא יעיל למינים שונים של וירוסים: 
 פעילות יפה בבדיקה מעבדתית -  in vitro    - הושגה כנגד וירוסי DNA – הרפס, ציטומגלווירוס, ואפשטיין בר וירוס.   פעילות חלשה יותר נגד וירוסי RNA. כמו כן נמצאה פעילות אנטי סרטנית.
 ארטימיזיה אנוא נמצאה בשילוב עם צמחים נוספים יעילה בבדיקה מעבדתית כאנטיויראלית
שילוב של נגזרת של ארטימיזינין עם תרופה נוספת למלריה הפחית תמותה מאבולה
ארטימיזינין נחקר ונמצא מבטיח לטיפול בפפילומה והפטיטיס  C. כמו כן הפטיטיס B ו - BVDV

בהקשר של נגיף הקורונה – נבדקת עכשיו תרופה למלריה בשם chloroquine  שמראה אפשרות לסייע בטיפול בנגיף. 

ידע עממי על מיני לענה שונים
 לענת יהודה Artemisia judaica – משמשת במוצר וירומיזין

נדירה יותר בארץ, נמצאת בריכוזים גדולים יותר במדבר סיני.
שמוש מעניין למניעת מלריה בצמחי הלענה בפרט - המוכר גם בצמחים נוגדי תולעים נוספים – מוזכר במסעות חוקרים במאה ה-18. כאשר חצו את הירדן בצפון ים המלח, נהגו לטחוב שקיק עם הצמח לאף כדי למנוע עקיצות והידבקות במלריה, וכן לשאת שקיק עם הצמח על הבגד. השימוש בצמח בצפון ים המלח (שאינו מקום גידולו הטבעי) מאשר את הסחר בצמח זה בשווקי התבלינים באותה תקופה, ומעיד על חשיבותו. 
שימוש עממי מוכר: למחלות חום עם אופי בקטריאלי או אפידמי; מחלות דרכי עיכול, ובעיקר שלשול ותולעים; לחולשה כללית ומחלות לב; שימוש חיצוני כמחטא ומקדם החלמת פצעים. 
בטיפול במיאלומה נפוצה (Multiple myeloma), נצפתה השפעה על שרשראות קאפה (kappa) ולמבדה (lambada). בטיפול בלוקימיה לימפוציטית כרונית (CLL), הודגם וויסות קליני שהתבטא בעליית נויטרופילים והורדת לימפוציטים.  
בצמחי מרפא של נסים קריספיל - לטיפול בתולעים, הכשות נחשים ועקיצות עקרבים (הנחת עלים כתושים על מקום ההכשה), שיעול, שלשול ועצירות (חליטת זרעים), דלקות אזניים, ריפוי פצעים (עלים לעוסים).
 
 התוויות נגד וירומיזין:
יש לחשוש בשימוש יחד עם תרופות המורידות את חומציות הקיבה (הצמח כנראה מעלה את חומציות הקיבה).
לא ביחד עם תרופות נגד פירכוסים. 
זהירות עם תרופות לדילול דם.
אסור בהריון והנקה
הוראות שימוש:למניעה – 2 כמוסות ביום. לטיפול: 1 כמוסה 3-4 פעמים ביום במרווחים של  3 שעות. במקרים קיצוניים בהדרגה ניתן להכפיל את המינון.

 הוירומיזין עובד חזק ומהר. 
מומלץ לשלב פרודרנל להשפעה עמוקה וכוללת. 1-2 כמוסות בבוקר. אמנם הפרודרנל מיועד מלכתחילה להרגעה, אלא ש – 70% מההרכב שלו מכיל צמחים המתאימים לחיזוק מערכת הנשימה והתמודדות עם דלקת, ו – 30% הנותרים עובדים בעיקר דרך האדרנל, להורדת מתח, וחיזוק הרגשת יציבות. מה שמכיוון אחר מחזק את מערכת החיסון.

התוויות נגד פרודרנל:
אסור לנטילה בשילוב עם דיגוקסין 
אסור יחד עם תרופות ללחץ דם וסוכר.
הנוטלים ציפראלקס יכולים לשלב את הפרו-דרנל בתהליך הריפוי. 
אסור בהריון אך מותר בהנקה.

 לנשים בהריון (ולא רק) – המלצות מניעת הדבקות  וטיפול
אם יש התקררות או ח"ו יותר מזה – לשים צעיף על הצוואר. צעיף הדוק ולא רופף. הוא מסייע לגוף להילחם עם הנגיף ע"י העלאת הטצפרטורה (ההפך מאקמול). כל היום עם הצעיף וגם בשכיבה ובלילה, ולהתכסות היטב. אפילו שחם. זה קו ההתגוננות הראשון והחזק לדכא את השפעת.
חצי לימון סחוט בבוקר – אפשר להמתיק, ואחרי זה מייד – כוס מים למניעת המסת אמייל השן. 
לחתוך 8  שיני שום בסכין פלסטיק –לתוך כלי זכוכית, ולשפוך עליהם מים רותחים וקצת מלח (כדי שניתן יהיה לשמור את זה לכמה ימים ולא להיכנס לבעיית שום קלוף שעבר עליו הלילה) להשרות את השום בתוך המים מספר שעות לשתות ביום הראשון 3 פעמים 3 כפות סה"כ – 9 כפות. ביום השני 3 פעמים כף אחד. מיום השלישי והלאה כל יום כף אחת.
התבלין של הרב מוצאפי – (מה שמותר בהריון): קינמון - חצי כפית, זנגביל  והל -  כשישית כפית. 
צפורן שהרב ממליץ – יותר בעייתית בהריון. אפשר לנסות קורטוב. הצפורן עלולה לגרום לאלרגיות. 

 לענת המדבר Artemisia herba alba 
 גדלה בשפע בנגב.
 לכאבי בטן ותולעים (מישרה – כלומר השרייה ללא חימום), לשיעול חזק והתקררות (חליטה), לכאבי לב (מישרה), לפתיחת קרישי דם והרגעת עצבים (מישרה), להגברת כח גברא (מישרה). בצפון אפריקה המישרה משמשת לשגרון ולבעיות נשימה ודלקת ריאות (מקור: סקר צמחיית הבר בישראל כמקור לתרופות/משרד המדע והפיתוח ירושלים 1985).
 
בצמחי מרפא – ניסים קריספיל  מוגדרת הלענה כ "מלך עשבי המרפא"  של הבדואים בנגב– נזלת, כאבי בטן, הרעלות קיבה, הקאות, הכשות נחשים ועקיצות עקרבים, לחץ דם גבוה, מחלות לב, שיעול ומחלות דרכי הנשימה, סוכרת, דלקות עיניים, הורדת חום. צורת השימוש המומלצת – חליטה או בישול בשמן.
 

לענת אנוא Artemisia annua - הלענה הסינית

ידוע כמסייע למחלות קיבה, כבד וכיס מרה, להורדת חום. השפעה אנטי סרטנית, אנטימיקרוביאלית, אנטי ויראלית, למלריהלשיעול ולהצטננות.
למחלות עור, צהבת טחורים.


 

111.00

133.00
עושים הכל בכדי להציע את המחיר הטוב ביותר!
יח'
x

#{title}

#{text}

#{price}